(Br.: 1 303 401 Ft)
(Br.: 888 873 Ft)
Újranyílt a pályázati lehetőség: Vidéki kis- és közepes vendéglátóipari vállalkozások versenyképességének növelése program
Részletek IDE kattintva
A légkeveréses sütők a leggyakoribb sütőtípusok, amelyek manapság az ipari konyhákban megtalálhatóak. Ahhoz, hogy Nagykonyháját professzionális módon tudja üzemeltetni kiemelten fontos, hogy rendelkezzen egy légkeveréses sütővel.
Nézzen körül légkeveréses sütő kategóriánkban!
A konvekciós sütő más néven légkeveréses sütő egy olyan sütőtípus, amely ventilátorral keringeti a melegített levegőt a készülékben, így az ételek gyorsabban sülnek, miközben az energiafelhasználás csökken. A hagyományos sütő csak alulról melegít, ami egyenetlen sütést és hosszabb sütési időt eredményezhet. A légkeveréses sütő viszont beépített ventilátorral és fűtőelemmel rendelkezik, aminek köszönhetően a készülék egyenletes hőt tud leadni. Ez egyenletesebb sütést tesz lehetővé azáltal, hogy a forró levegő mindig kering a készülékben, ami csökkenti az előmelegítési időt és a teljes sütési folyamatot. A megnövekedett levegő keringés miatt a légkeveréses sütő gyorsabban készíti el az ételt, mint a hagyományos nem ventilátoros sütő. A sima sütőben az aktív fűtőelemhez legközelebb eső étel sül meg a leghamarabb ezzel szemben a légkeveréses sütőben lévő ventilátor keringeti a levegőt az üregben, csökkentve a forró és hideg pontokat.
A légkeveréses sütő használata során figyelnünk kell arra, hogy alacsonyabb hőmérsékletet válasszunk mint egy sima sütőnél. Ez azért fontos mert alacsonyabb hőmérsékleten az ételekben található vitaminok, és ásványi anyagok csak kisebb részben pusztulnak el, és az ételeink ezáltal sokkal egészségesebbek lehetnek. A légkeveréses sütőben minden étel gyorsabban fog elkészülni. Ez annak köszönhető, hogy a készülékben bekapcsol a légkeveréses funkció ami keringeti a forró levegőt a sütőben, ezáltal az ételek gyorsabban fognak elkészülni. A légkeveréses sütők köszönhetően a professzionális gyártási folyamatnak sokkal kevesebb áramot fogyasztanak mint a hagyományos sütők, ezáltal akár évente 20%-os energia felhasználást is megspórolhat ipari konyhájában.
A sima elektromos sütőben a hőt felső vagy alsó fűtőelem biztosítja. A gázsütők esetében pedig csak alulról történik a melegítés, és gyakran még ez a hőmennyiség is változó. Ami biztos, hogy a hagyományos sütőkben nem egyenletes a hőelosztás. Ez akkor jelent gondot, ha például egy gázsütőnél egyszerre több tepsi süteményt szeretnénk készíteni. Az alsó részen található sütemények már majdnem elkészültek, míg a felső részen található sütemények nyersek maradtak.
Kínálatunkban megtalálható légkeveréses sütő márkák
Az Attase-n elérhető légkeveréses sütő márkáink: