Elektromos főzőüst
Ezeknek a sima vagy duplafalú elektromos főzőüstöknek a fő használói a közösségi étkeztetést szolgáló menza konyhák és a különböző Ipari konyhák, ahol gyorsan és nagy mennyiségben kell az ételeket elkészíteni. Az elektromos főzőüstök nagy népszerűségnek örvendenek a konyhai alkalmazottak körében, mert nagy belső térfogatuk megkönnyíti és gyorsabbá teszi a nagy mennyiségű étel elkészítését.
Válassza ki az Ön számára legmegfelelőbb Elektromos főzőüstöt!
(Br.: 2 186 972 Ft)
(Br.: 2 658 459 Ft)
Mire használható egy Elektromos főzőüst?
Legtöbbször az összes étel, amit egyébként fazékban készítenek a menza konyhákban vagy ipari konyhákban az elkészíthető egy elektromos főzőüstben is. Főzhetünk benne levest, rizst, burgonyát vagy akár zöldséget is, ha a dupla falú elektromos főzőüstről van szó. A nagykonyhai elektromos főzőüstök étel leeresztő csappal vannak ellátva, amely lehetővé teszi az élelmiszerek homogén kiöntését a tálaló vagy szállítóedényekbe. Ha az étel csomós, akkor nem ajánlott az étel leeresztő csapon keresztül leengedni, ott marad a már bevált hagyományos módszer. A leeresztő csap az elektromos főzőüst tisztításában is nagy szerepet tölt be és nemcsak az ételek leeresztésére szolgál.
Elektromos főzőüst méretek
Mivel esetünkben nagy mennyiségben történik az ételeket elkészítése, ezért az Attase kínálatában több fajta méretben kapható elektromos főzőüstök közül válogathat, amelyek között megtalál:
- 60 literes
- 80 literes
- 100 literes
- 150 literes
- 200 literes
- 250 literes
- 300 literes
Mire figyeljünk Elektromos főzőüst beszerzésekor?
- Mekkora adag ételek elkészítésére keresünk Elektromos főzőüstöt.
- Az elektromos főzőüst főzősorba vagy főzőblokkba kerül, vagy esetleg önállóan lesz elhelyezve.
- Ha nem csak leveseket készít, akkor mindig a duplafalú elektromos főzőüstöket ajánljuk.
- Milyen energiaforrás érhető el a konyhában. Ami az energiafogyasztást illeti, a gázüzemű főzőüstök a leggazdaságosabbak. De még a gázüzemű főzőüstöknél is, ahogy más gázkészülékeknél is, a vásárlás előtt bizonyos körülményeket ellenőrizni kell.
- Emellett a legfontosabb az adott ipari konyha méreteinek helyes bemérése, hiszen nem biztos, hogy a kiválasztott elektromos főzőüst befér a konyhába.
Elektromos főzőüst tisztítása
A higiénia fontosságát nem lehet hangsúlyozni. Ez minden Ipari konyhában elengedhetetlen a különféle betegségek elkerülése érdekében. Az elektromos főzőüst tisztítása nem bonyolult feladat. A kínálatunkban megvásárolható főzőüstök üstfeltöltő csappal rendelkeznek, ami a tisztításnál is nagy segítséget jelent. Vagyis a feltöltőcsap és egy kevés vegyszer segítségével az elektromos főzőüst belseje könnyen tisztítható és a külseje is lemosható. A slaggal történő öblítést több nagykonyhában alkalmazzák, de mi nem javasoljuk mivel a keletkező vegyi gőzök károsíthatják a főzőüst belső elektromos és mechanikai részeit. Emiatt a jótállási időn belül is előfordulhatnak olyan meghibásodások, amelyekre nem terjed ki a jótállás, ami jelentős anyagi terheket róhat a tulajdonosra.