Elektromos melegentartó
Az Elektromos melegentartó az elkészült ételek megfelelő hőmérsékleten tartásához szükséges berendezés. Napjainkban szinte nélkülözhetetlen, a melegentartók használata, amennyiben vendéglátóipari egységet üzemeltet, arról nem is beszélve, hogy ezáltal a vendégei mindig friss és meleg ételek közül válogathatnak.
Válogasson Elektromos melegentartó kínálatunkban!
Elektromos melegentartók
Amennyiben Ön vendéglátóipari egységet üzemeltet, úgy nélkülözhetetlen, hogy ne rendelkezzen elektromos melegentartóval. Az Attase kínálatában számos méretben elérhető melegentartók közül válogathat.
Ezek a berendezések minőségi anyagokból és a legjobb technológiák felhasználásával készülnek, azért, hogy az elkészített ételeket megfelelő hőmérsékleten tudják tartani.
Mi az elektromos melegentartó?
Az elektromos melegentartó egy olyan Street food berendezés, amelyet legtöbbször éttermekben, szállodákban, büfékben és egyéb vendéglátóipari egységekben használnak az ételek melegen tartására és tárolására.
Ezek a készülékek lehetővé teszik az ételek tartós melegen tartását, amely nagyon fontos a minőség megőrzése szempontjából, valamint a vendégek elégedettsége szempontjából is. Az elektromos melegentartók különböző méretben és formában érhetők el, ezáltal a vendéglátóipari egységek a saját igényeiknek megfelelően válogathatnak közülük.
Az elektromos melegentartók feladata, hogy megakadályozzák az elkészített ételeket attól, hogy túl gyorsan kihüljenek a felszolgálás előtt, és nagyban hozzájárul az élelmiszer pazarlás csökkentésében is.
Hogyan válasszunk melegentartót?
Elektromos melegentartó vásárlása esetén fontos, hogy eldöntse milyen célra szeretné használni a készüléket. Egy ilyen berendezés beszerzése esetén több dolgot is figyelembe kell venni, mint például a helyiség kapacitását és méretét.
Kiemelten fontos tényezők az elektromos melegentartó kiválasztásánál:
- Mekkora mennyiségű ételt szeretne tárolni
- Energiatakarékosság
- Megfelelő hőmérséklet szabályozás
- Készülék teljesítménye
Melegentartók előnye
Az elektromos melegentartók legfontosabb előnye az elkészített ételek optimális hőmérsékleten való tartása. Ez különösen fontos a húsok és halak sütésekor, amelyeket egy adott hőmérsékleten kell tartani a baktériumok elszaporodásának megakadályozása érdekében.
Ezek a professzionális minőségű melegentartók csökkentik az élelmiszer pazarlást, aminek köszönhetően rengeteg időt és pénzt takaríthat meg, arról nem is beszélve, hogy minimalizálják az energiafogyasztást.
Melegentartó tisztítása
Mint minden vendéglátóipari egység számára a megfelelő higiéniai szabályok betartása elengedhetetlen azért, hogy a különböző betegségeket el tudjuk kerülni. Ez alól az elektromos étel melegentartó sem lehet kivétel, aminek a tisztításához nincs másra szükség csak meleg vízre, illetve tisztítószerre.
Először is áramtalanítsa a készüléket majd várja meg míg teljesen kihűl és csak ezután kezdjen hozzá a tisztításához. Vegyszeres meleg vízzel jó alaposan mossa át a melegentartó belsejét, hogy a lerakódott ételmaradékokat el tudja távolítani.
A megfelelő tisztítás végeztével nincs más dolga, mint egy száraz törlőkendővel alaposan szárazra törölni a készüléket.