Ice Machine
Jéggép kategóriánkban kiváló minőségű, rozsdamentes acélból készült ipari jéggépeket talál, amelyek minden kávézónak, bárnak, éttermnek és vendéglátó ipari egységnekelengedhetetlen tartozékai. Jéggép kínálatunk az árukat és tartósságukat figyelembe véve a legjobb választást képviselik.
Nézzen körül ipari jéggép kategóriánkban és válassza ki a számára legmegfelelőbbet!
A jéggépek jellemzői
A jéggépeknek több fontos jellemzője van, amelyeket mindenképpen figyelembe kell venni egy ilyen berendezés kiválasztása során. Az általunk forgalmazott jéggépek minden igényre, elképzelésre kézzelfogható megoldást kínálnak. A kapacitás, a jég formája és a hűtési metódusközponti kérdések, melyeket nem lehet megkerülni a kiválasztás során. A vendéglátó ipar különösen a melegebb hónapokban érezheti a jéggépek áldásos hatását, ahol jellemzően növekszik a hidegitalok iránti igény. Ez egy olyan lehetőség, amit egy szorosabb versenyhelyzetben nem lehet kihasználatlanul hagyni. Persze ennek az is a feltétele, hogy megfelelő kapacitású jéggépekkel rendelkezzünk. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a szükséges várható jégmennyiséggel megfelelően kalkuláljunk, mikor jéggépet vásárolunk. A termelékenységet és a szükséges mennyiséget nem átlagban kell összemérni, hanem az olyan napokat kell figyelembe venni, amikor az elvárt termelési volumen a legmagasabb.
Előállított jég típusa
A jéggépek tárolási kapacitásáról sem szabad megfeledkezni a vendéglátóknak. A következő alapvető jellemző, amit egy jéggép esetén figyelembe kell venni az előállított jég típusa. Három fajtát különböztetünk meg egymástól.
- jégkocka
- jégpehely
- jégtömb
A jégkockák jelentik a klasszikust választást, ha italokról van szó. Elmondható, hogy ez a legmutatósabb megjelenési forma, ami elegánssá teszi a különböző üdítőket. Ha a vizuális élmény növeléséről van szó, az áttetsző, tökéletes élű és kristálytiszta jégkocka a legideálisabb választás. A jégnek ez a formája ráadásul az átlagosnál jóval lassabban is olvad, így az italok nem vizesednek el. A jégtömbök tipikusan a gyorséttermek által preferált formák, ahol az italok látványossága kevésbé fontos tényező. Jégtömböket ezenfelül kórházi felhasználásra is igényelnek.
Kevésbé esztétikusak, hiszen nem olyan kristálytiszták, mint a kocka formájú darabok, azonban számos előnnyel rendelkeznek. Ez a kialakítássokkal erősebb szerkezetet és lassabb olvadást biztosít. A tömbös eljárásban készült jég termelése sokkal költséghatékonyabb, mint a jégkockák esetében, hiszen kevesebb víz és elektromos energia felhasználása mellett ugyanannyi jég állítható elő vele. A jégtömbök gyorsan állíthatóak elő, ami szintén egy fontos szempont a gyorséttermek számára. Ezen felül a jégtömbös gépek kevesebb karbantartást is igényelnek.
A jégpelyhek a gyors lehűtésre használatosak, de az italokat gyorsan vizesé teszik, így azokba nem valóak. Ez a jégforma ételek hűtésére használatos. Tipikusantengeri ételekhez, salátákhoz és más friss árukhoz ideális felhasználást jelentenek. A jégpelyheket a vendéglátáson kívül is használják az egészségügyben, laborokban, gyártásbanés a tudomány különböző területein. A jégpelyhek előállítása történik a legköltséghatékonyabban.
Hűtési módja
A hűtési metódus szintén egy olyan jellemző, amit nem lehet kihagyni egy jéggép vásárlása során felmerülő tényezőkből. Alapvetően víz és léghűtéses jéggépeket különböztetünk meg egymástól. A léghűtéses gépek költséghatékonyabb berendezések, mert kevesebb vizet fogyasztanak. Ugyanakkor ezek a berendezések környezeti hőmérsékletnövekedést produkálnak maguk körül, emiatt pedig a jéggyártás volumene csökken. Ezek a jéggépek karbantartás igényesebbek és zajosabbakis, mint a vízhűtéses változatok. A vízhűtéses jéggépek a hálózati vizet használják fel a hűtési folyamatokhoz, ezért magasabb a vízfogyasztásuk. Ezek a gépek halkabbak, kevésbé szervizigényesek és a környezeti hőmérsékletnövekedésre is kevésbé érzékenyek.
Jól klimatizált helységekbe a léghűtéses, a zárt és meleg helységekbe pedig a vízhűtéses jéggépek használata a javasolt.
Fontos megjegyezni, hogy a jéggépek használata megfelelő kezelést és beüzemelést igényel, annak érdekében, hogy a termelékenység folyamatos legyen, a végeredmény pedig minőségi, mely az élelmiszerbiztonsági feltételeknek is megfelel.