Professional Dough Mixer
Napjainkban szinte nincs olyan ipari konyha, ahol ne használnának ipari dagasztógépet a konyhai munkafolyamatok felgyorsítása érdekében. Kínálatunkban professzionális minőségű nagy strapabírású dagasztógépeket talál, amelyek sütési és cukrászati célokra is tökéletesen használhatók. Válogasson ipari dagasztógép kategóriánkban!
(Br.: 266 065 Ft)
(Br.: 328 422 Ft)
(Br.: 328 930 Ft)
(Br.: 401 193 Ft)
(Br.: 466 458 Ft)
(Br.: 502 895 Ft)
(Br.: 505 206 Ft)
(Br.: 510 311 Ft)
(Br.: 240 030 Ft)
(Br.: 250 190 Ft)
(Br.: 327 406 Ft)
Ipari dagasztógépek a nagykonyhákban
A nagykonyhákban az előkészítési szakaszban lehet a legtöbb időt megspórolni, így nem csoda, hogy ebben a konyhai folyamatban számos olyan eszközt találunk, amely az ipari konyhák működését próbálja egyszerűsíteni. Az ipari dagasztógép pizza, lángos vagy kenyértészta dagasztására alkalmas. Ezen kívül egyéb sütési, cukrászati célokra is ideális. Legnagyobb előnye, hogy rengeteg időt takarít meg, nem beszélve a munkafolyamat egyszerűsítéséről.
Az első dagasztógép elődje 1787-ben jelent meg. Dagasztógépeink az ország szinte minden tészta fajtáját képesek kezelni. Kereskedelmi célokra vannak tervezve ezért a beépített motor rendkívül megbízható, minőségi darab. Egy ilyen ipari dagasztógéppel hatékonyabbá és sokkal gyorsabbá teheti Ipari konyhája működését. A beépített időzítő segítségével a szakácsok az adott alapanyagoknak megfelelő keverési időt is be tudnak állítani. A biztonságos munkafolyamatok lezajlása a konyhában különösen fontos, hiszen rengeteg veszély leselkedhet a dolgozókra. Az ipari dagasztógépek biztonsági eszközökkel vannak ellátva.
- vészleállító
- tálvédő
- rács
Ezek mind segítséget nyújtanak a személyzet védelmében. A sokoldalú géppel gyerekjáték a dagasztás. Pékségek és pizzázók számára tökéletes választást nyújtanak. Egyes típusok csak tészta dagasztására más bonyolultabb típusok esetében krémkeverésre és habkeverésre is alkalmazhatók. Ezeket hívjuk többfunkciós dagasztógépeknek, több dologra alkalmasak, de az áruk is ennek megfelelően drágább.
Működésük nem csak biztonságos, de viszonylag csendes is. Tisztításuk is egyszerű, hiszen némelyik kivehető üsttel rendelkezik, ami a munkafolyamat végét is megkönnyíti. A dagasztógép kezelése egyszerű, mondhatni gyerekjáték és mindig készek a keverésre.
Hogyan válasszunk ipari dagasztógépet?
Az űrméret kiválasztásakor fontos tudni, hogy mennyi liszt használatával, milyen állagú tésztából, mekkora mennyiséget szeretne egyszerre kikeverni. A liszt mennyisége mellett az is fontos, hogy milyen állagú a tészta, ugyanis ettől függ, hogy melyik dagasztógép alkalmas a feladatra, és tudja tökéletesen elkészíteni a tésztát. De vannak további kérdések! Mégpedig az, hogy a tészta állaga amikor elkészült akkor tapadás nélkül elválik-e az üst falától? Ha a tészta nem válik el, hanem ráragad, akkor célszerű kibillenthető keverő fejjel és kiemelhető üsttel rendelkezőt választani, különben nagyon nehézkes lesz az üst tisztítása.
És akkor vannak más kérdések is például rozsdamentes a burkolat vagy esetleg festett? 230V vagy 400V-al üzemel? Egysebességes, vagy többsebességes legyen a kiválasztott gép?
Tudnivalók vásárlás előtt
Ipari dagasztógép vásárlása előtt természetesen fontos, hogy mi a prioritás, a hosszú élettartam, a megbízható működés vagy az ár? Az ár minden esetben egy olyan szám, amely elsősorban a készülék minőségét tükrözi! Soha nem szabad azt hinni vagy elvárni, hogy a hasonló paraméterű és megjelenésű gépek árkülönbsége mögött semmiféle műszaki tartalombeli különbség nincs!
Valószínűleg feltételezheti, hogy a drágább ipari dagasztógépek jobb minőségűek és tovább bírják, mint a hasonló, de olcsóbb készülékek! Először a drágább dagasztógépet megvenni kevésbé fájdalmas, mint később újat venni, nem olcsó ár, hanem valós igények alapján választva! Ezzel az információval nem a bizonytalanságot szeretnénk növelni, csak hangsúlyozni akartuk, hogy vásárlás előtt célszerű a kérdésekre a válaszokat megkapni.
Két fajta létezik: Spirálkaros és ferdekaros. A spirálkaros készülék esetén a függőleges tengely körül elhelyezkedő spirális megoldásról kapta a nevét. A spirálkaros dagasztógépet elsősorban kemény tésztákhoz ajánljuk. (pl lángos, vagy pizza készítéséhez.) Közös jellemző, hogy minden gépen van biztonsági rács. Vásárlásnál arra figyeljünk, hogy a dagasztógép működése közben, ha a rács elmozdul a helyéről akkor a készülék automatikusan leálljon. A konyhában is fő a biztonság. Ezen felül találunk a dagasztógépeken egy biztonsági kapcsolót, melynek megnyomásával leállítjuk a készüléket vészhelyzet esetén.
Például, ha beleesik az üstbe egy idegen tárgy. Két fajta üst megoldás létezik: az egyik a fix a másik a kivehető. A fix megoldással készülő dagasztógép esetén az üstöt forgatni lehet. Az üstnek két fontos tulajdonsága van: az űrtartalma és hogy hány kiló tésztát tud egyszerre dagasztani. Ez mondjuk 20 literes üst esetében 15 kg tésztát jelent. Nagyobb teljesítményű dagasztógép esetén nem csak a keverő forog az üstben, hanem maga az üst is.
A drágább dagasztógépekhez van beépített időzítő. Alap esetben erre nincs szükség, hiszen csak tésztát dagasztunk vele, azonban, ha már krémekkel és habbal is szeretnénk dolgozni akkor szükségünk lehet rá a könnyebb munka érdekében. Ezek a dagasztógépek általában többsebességesek. Sebességüket kétféle módon lehet állítani. Vagy a motor frekvenciájának változtatásával, vagy pedig sebességváltóval. Az utóbbi esetben a sebességváltásnál ki kell kapcsolni a dagasztót.
A dagasztógép hajtása kétféle lehet: fogaskerekes és ékszíjas. A fogaskerekes változat a drágább. A háromfázisú motor mindkét irányba tud forogni ezért bekötés előtt a forgási irányt ellenőrizni kell.
Működése
Kapcsoljuk be a dagasztógépet miután áram alá helyeztük. Emeljük fel a fejegységet. Ezután öntsük bele az előkészített alapanyagokat szépen sorrendben. Amint ezzel megvagyunk zárjuk le az ipari dagasztógépet és indítsuk el a gomb segítségével. A dagasztógép elkezd keverni. Amennyiben módosítanánk a rozsdamentes üst tartalmát állítsuk le a dagasztógépet és emeljük fel a fejegységnek a biztonsági rácsát.
Innentől fogva semmi más dolgunk nincs, mint várni, esetleg nézni ahogy a gép dolgozik amíg a tészta elkészül. Állítsuk le az ipari dagasztógépet szedjük ki az üstöt. Ürítsük ki a masszív tartalmát mondjuk egy rozsdamentes asztalra és dolgozzuk el. Ne felejtsük használat után elöblíteni a dagasztógépet.
Javítása és alkatrészek
Sokan tudják a hazai vendéglátósok körében, hogy cégünk teljes körű megoldásra törekszik, így szervizünk is van, amelynek van egy olyan sajátossága is, hogy nem csak nálunk vásárolt gépeket javítunk, hanem "idegen" eszközöket is. Célunk, hogy ügyfeleink meg legyenek elégedve. Természetesen dagasztógépeket is javítunk vagy helyszínen, vagy kiszállás alkalmával.
Forgalmazott márkáink
Az Attase kínálatában megtalálható dagasztógép márkák:
- Hostek
- Maxima
- Ozti