Professional Meat Grinder
Az éttermekben és egyéb ipari konyhákban a nagy mennyiségű ételkészítés mellett már nem lehet kézi húsdarálókkal felvenni a versenyt. Ezért minden nagykonyhában célszerű, hogy rendelkezésre álljon egy jó minőségű ipari húsdaráló.
Nézzen körül ipari húsdaráló kategóriánkban, ahol professzionális minőségben megtalálja az Ön számára legjobb készüléket!
(Br.: 144 145 Ft)
(Br.: 269 075 Ft)
Ipari húsdarálók
Hogyan készítenek finom hamburgert és egyéb darált húsból készült finomságokat a különböző ipari konyhákban? Ezen a szinten természetesen már nem lehet kézi húsdarálóval húst darálni, vagyis szinte mindenhol kiváló minőségű ipari húsdarálókat használnak.
A piac az ipari húsdarálók modern modelljeinek széles skáláját kínálja, mindegyik modellnek sajátos jellemzői, és erősségei vannak. A húsdaráló vásárlásakor feltétlenül tájékozódjon a húsdarálóról szóló véleményekről. Ez egy jó módja annak, hogy tiszta képet kapjon a készülék jellemzőiről, erősségeiről és gyengeségeiről, amennyiben korábban nem használta a keresett típust.
Semmi sem hasonlítható a frissen elkészített hús ízéhez, amelyet a saját igényünknek megfelelően fűszerezünk. A darált hús felhasználható kolbászokhoz, hamburgerekhez és egyéb hústöltelékekhez. Ezen darált húsételek szakszerű elkészítéséhez professzionális ipari húsdarálóinkat ajánljuk. Az ipari húsdarálók gyorsabbá és biztonságosabbá teszik a húsdarálást.
Milyen ételek készítésére alkalmas?
Az ipari húsdaráló nagyon praktikus eszköz, ha rendszeresen elkészíti saját húsételeit. A nagy teljesítményű húsdarálók sokféle húst tudnak darálni különösebb erőfeszítés nélkül. Akár sertés, marha vagy csirkehússal dolgozik szívesebben, a végeredmény egy jó állagú darált hús lesz, amelyet különféle ételekhez használható fel. A darált hús felhasználható például hamburgerhez, de jó kolbász töltelék készítésére is. Egyes húsdarálókkal közvetlenül a gépből töltheti meg a kolbászbelet. Egyszerűen csak előre adja hozzá a szükséges fűszereket, és a hús pillanatok alatt elkészül.
Hogyan működik az ipari húsdaráló?
Az ipari húsdarálók tetején található egy nagyméretű garat, ahol betesszük a húsdarabokat a húsdarálóba. Ezután egy forgó csiga henger a pengékre nyomja a húst, amelyek ledarálják, egy lyukakat tartalmazó tárcsán, így létrehozva a darált hús kívánt állagát. A hús állagának beállításához használható durvább vagy finomabb lyuktárcsák. A legtöbb húsdaráló teljesen automatikus, ami a húsdarálási folyamatot fizikailag könnyűvé teszi.
A hús lehet lágy vagy kemény az ipari húsdarálók használatával a felhasználónak egyre megy. Ezekkel a kereskedelmi húsdarálókkal általában bármilyen típusú húst feldolgozhatnak, még akkor is, ha csontok vannak benne. Az ipari húsdaráló használatával nem kell pihenőt tartania hiszen a nagy teljesítményű motor könnyedén elbír a hússal akár folyamatos üzemmód mellett is.
Fajtái
Minden húsdarálónak változó a teljesítménye. Minél nagyobb az ipari húsdaráló, annál nagyobb mennyiségű húst lehet feldolgozni adott idő alatt. A legkisebb modellünk például óránként 120 kg húst tud darálni, de olyan készülékeket is forgalmazunk, amelyek óránként 220-320 kg húst feldolgozásra alkalmas.
A húsdarálók alapfelszereltségéhez tartoznak a hat, nyolc milliméteres lyukátmérőjű cserélhető tárcsák, de szükség esetén további tartozékokat is vásárolhat az extra finom hús darálásához. A finom húsokat kedvelőknek a 3 milliméter lyukátmérőjű tárcsát ajánlunk.
Tisztítása
Ha nyers hússal dolgozik, rendkívül fontos, hogy rendszeresen tisztítsa a konyhai berendezéseit a különböző betegségek elkerülése érdekében. Ez vonatkozik az ételkészítő gépekre is, mint például az elektromos húsdarálóra.
A húsdarálót minden használat után rendesen meg kell tisztítani, ami a csigahenger, a penge és a tárcsák eltávolításával tehető meg. Mivel rozsdamentes acélból készültek, habozás nélkül ipari mosogatógépbe is tehetők. A húsdaráló belseje úgy fertőtleníthető, hogy eltávolítja a megmaradt hús maradványokat, és a fém részeket tiszta, nedves ruhával és kevés mosogatószerrel áttörli. Így biztos lehet benne, hogy az elektromos húsdaráló teljesen tiszta és fertőtlenített lesz.
Forgalmazott márkák
A kínálatunkban megtalálható márkák:
- Maxima
- Fimar
- Mec
- Mateka
Jellemzői
- Rozsdamentes, hőkezelt acél rostély és önélező kés
- Rozsdamentes acél tálca és talp
- Folyamatos használatra alkalmas szellőztetett motor
- Alumínium öntvényház
- Rozsdamentes acél garat
- Strapabíró öntöttvas daráló egység csiga és záró gyűrű