Professional stove
Akár szakács, akár vendéglátóipari szakember, valószínűleg tudja, hogy az ipari tűzhelyek milyen fontosak a vendéglátóiparban. Akár éttermekben, iskolákban, kórházakban, vagy szállodákban használják, a megfelelő ipari tűzhely minden étel elkészítésében kiemelkedő szerepet játszik.
Ha azt fontolgatja, hogy jelenlegi nagykonyhájába új ipari tűzhelyt vásárol, akkor kínálatunk Önnek szól. Az Ipari tűzhely kategóriánkban minőségi Indukciós tűzhely, Villanytűzhely és Ipari gáztűzhelyek között válogathat.
Ipari tűzhelyek
Az ipari tűzhelyek kiemelten fontos berendezései az ipari konyháknak, amelyek között megtalálható
A vendéglátóipari egységekben évtizedek óta kedvelt és elterjedt konyhai berendezés, mind a könnyű kezelhetősége, mind a sokféle mérete és kialakítása és a gazdaságos működése is hozzájárul népszerűségéhez. Ezeknek az ipari tűzhelyeknek a szerkezeti kialakítása, robosztus, nagy teherbírású szerkezete alkalmassá teszi őket nagyobb igénybevételre, ellentétben a háztartási felhasználásra készült tűzhelyekkel.
Ipari indukciós tűzhely
A professzionális indukciós tűzhely használatának számos előnye van. Mivel indukciós energiát használ, ezért a felfűtési idő aránylag rövid. Például a víz kétszer olyan gyorsan forr fel, mint egy hagyományos elektromos tűzhelyen. Az ipari konyhákban, ahol feszített munkatempó folyik, ott jelentős előnyt jelenthet, ha kétszer gyorsabban tudja elkészíteni a kiválasztott ételt. Ezenkívül az indukciós tűzhely magas energiahatékonyságot biztosít.
Az indukciós tűzhelyen a hő közvetlenül az edény alján található speciális lapon keletkezik, így sokkal kisebb a hőveszteség és nagyobb a hőátadási hatásfok. Az indukciós tűzhelyen történő főzés másik előnye, hogy a legtöbb modellen beállíthatja a kívánt hőmérsékletet. Ráadásul az indukciós tűzhely készülékháza nem melegszik fel és kevésbé melegíti fel a környező környezetet, így kevesebb energiát kell fordítani a konyha szellőztetésére és hűtésére, ami szintén megtakarítást eredményez.
Ipari villanytűzhely
Az elektromos villanytűzhely nagykonyhai használatakor figyelembe kell venni, hogy a főzési folyamat eltér az ipari gáztűzhelyek használati jellemzőitől. Az ipari gáztűzhelyek begyújtás után azonnal felmelegítik az edény alját, míg az ipari villanytűzhelyek bekapcsolás után lassabban adják át a hőt az edény aljára. Másrészt a hőátadás nem áll le azonnal amikor az ipari villanytűzhelyt kikapcsoljuk. Ez akkor lehet fontos, ha az elkészített ételt a villanytűzhelyen hagyjuk, ahol akár meg is éghet.
Azt is sokszor tapasztaljuk, hogy a szakácsok elkerülik az ipari villanytűzhely kikapcsolását a főzések között, azért, hogy a főzőlapok ne hüljenek ki és amikor a tetejére helyezik az edényt akkor az azonnali hőhatást tudjon kapni. Ez a használati mód rontja az ipari villanytűzhely élettartamát. A folyamatos túlmelegedés és a hőleadás hiánya akár gyors meghibásodáshoz is vezethet.
Ipari gáztűzhely
Az átlagos háztartásokhoz hasonlóan az ipari konyhákban is nélkülözhetetlen, hogy tökéletes minőségű ételeket tudjunk előállítani. A normál gáztűzhelyekkel összehasonlítva az ipari gáztűzhelyek nagyobb kapacitással rendelkeznek, ezért alkalmasabbak nagy mennyiségű ételek egyidejű elkészítésére viszonylag rövidebb idő alatt. Az ipari gáztűzhelyek rozsdamentes anyagból készülnek, ezért időtállóak és kiválóan működnek magasabb páratartalommal rendelkező konyhákban is. Az ipari gáztűzhelyek szabadon állóak és jobb kialakításúak, ami különösen előnyös a nagyméretű konyhákban. Ennek eredményeképpen kevesebb helyet foglalnak el.