Professional Water Softener
Az Ipari vízlágyítók használata nélkülözhetetlen az olyan ipari konyhákban, ahol a különböző konyhai berendezések víz felhasználásával működnek. A vízlágyítók jelentősen javítják az üzemi folyamatok hatékonyságát, csökkentik a karbantartási költségeket, és meghosszabbítják a gépek élettartamát.
Nézzen körül Ipari vízlágyító termékeink között!
(Br.: 175 006 Ft)
Ipari vízlágyítók
Professzionális automata vízlágyítók, otthoni vagy akár ipari felhasználásra. Nagy kapacitásra lettek tervezve, hogy elegendő lágyvíz álljon rendelkezésre ipari vagy egyszerű háztartásbeli feladatokhoz.
Magyarországon többnyire kemény a víz, ami nem csak a kazánt, hanem az összes vízfelhasználással működő konyhai berendezéseket is károsíthatja, mint például az Ipari mosogatógép, arról nem is beszélve, hogy a hatásfokuk is csökkenhet.
Már 1 mm vízkő lerakódása esetén is 8%-kal. Manapság egyre több forgalmazó és gyártó köti a vizet felhasználó gépeinek garanciális időtartamát ipari vízlágyító használatához. Akár több milliós összegű berendezést is tönkre tehet a hétköznapi vízkő, és a javítása hosszú időt és nagy anyagi ráfordítást követelhet.
Így az automata vagy manuális ipari vízlágyító használatával több szempontból is nagyobb anyagi kiadástól kímélheti meg magát! A vízlágyító használata elősegíti a termékekben lévő fűtőszál hosszabb élettartamát. Napjainkban léteznek olyan vendéglátóipari gépek amihez kötelező a vízlágyító használata.
Az Ipari vízlágyító szerepe a vízminőség javításában
Az ipari vízlágyítók fontos szerepet játszanak a vízminőség javításában, mivel a kemény vízben lévő kalcium és magnéziumionok lerakódhatnak a fűtőelemeken, csöveken és egyéb alkatrészeken, amely hosszú távon súlyos problémákat okozhatnak.
A lerakódások csökkentik a hőátadást, hatékonyságot, és növelik a karbantartási igényt. A vízlágyítók eltávolítják ezeket az ionokat, ezáltal az ipari berendezéseknek hosszabb élettartamot és hatékonyabb működést biztosítanak.
Az ipari vízlágyítók hasznosak az élelmiszeriparban, egészségügyben, szállodákban és még számos felhasználási helyen. A vízlágyítók az ipari folyamatok hatékonyságának javítása mellett további előnyökkel is járnak, mint például a víz és energiafelhasználás csökkentése, ezáltal az üzemeltetési költségek csökkentésében is nagy szerepet játszanak.
Az ipari vízlágyítók kiválasztásakor figyelembe kell venni az adott alkalmazási terület igényeit, és a vízminőséget. Az optimális vízlágyító méretét és kapacitását a víz minősége, vízmennyisége és a készülék használati módja határozza meg. A vízlágyító karbantartása és tisztítása szintén fontos a hatékony működés és a hosszú élettartam érdekében.
Hogy működik az Ipari vízlágyító?
Az ipari vízlágyítók megváltoztatják a víz fizikai és kémiai tulajdonságait, csökkentik a vízkő képződést okozó oldott kalcium és magnézium mennyiségét. A lágyítandó vizet műgyanta anyagú ioncserélő oszlopon kerül átvezetésre (erős kationos műgyanta).
A folyamat végén a kalcium vagy magnézium ionok nátrium ionokra cserélődnek. Emiatt a készülékből kifolyó víz nem tartalmaz maradandó keménységet okozó ionokat, melegítéskor nem képződik vízkőkiválás.
A vízlágyítók feladata, hogy maximális védelmet nyújtsanak a vízkőlerakódás ellen a csövekben és a különböző rendszerekben, alkatrészekben. Egy bizonyos működési idő után az ioncserélő oszlop kalcium és magnéziumionokkal telítődik.
Az ioncserélő oszlop kimerülése után azokat regenerálni kell. A regenerálás konyhasó oldattal történik. A készülék a konyhasót az erre a célra szolgáló tartályból veszi.
Ipari vízlágyító előnye
Az ipari vízlágyítás valójában ugyanazon a technológián alapul, mint a háztartási vízlágyítás. Ezzel megelőzhetjük a különböző konyhai berendezések vízkövesedését, ami nemcsak a víz minőségét javítja, hanem jelentősen megnöveli a gépek, élettartamát is.
Az ipari vízlágyítás alkalmazási területei a zárt rendszerű fűtőkörök, vizének lágyítása az ipari fordított ozmózis rendszerek előtti vízlágyítás és a savas és lúgos ipari oldatok előállítására szolgáló vízlágyítás.
Az ivóvíz keménységi fokát kormányrendelet határozza meg, amely meghatározza a két szélső értéket. Ez a két érték 50 és 350 mg kalciumoxid literenként, német keménységgel mérve 5 és 35. A víz keménysége ezen a tartományon belül változhat.