Kitchen tools
Ha Ön profi szakács, akkor a legjobb konyhai eszközökkel kell rendelkeznie, amelyek segíthetnek a munkájában. A megfelelő nagykonyhai edények és nagykonyhai eszközök nélkül nehéz lehet a főzés. Nehezen fogja elkészíteni az ételeket, és a végeredmény nem lesz olyan jó, mint amit más szakácsok készítenek. A profi szakácsok számára különböző típusú konyhai eszközök állnak rendelkezésre, amelyeket előszeretettel használnak a különböző Ipari konyhákban.
Konyhai eszközök
Az ipari konyhákban a különböző ipari gépek mellett szükség van professzionális minőségű praktikus konyhai eszközökre is ahhoz, hogy kiváló minőségű ételeket tudjunk készíteni. A minőségi ételek elkészítése mellett kiemelten fontos, hogy a vendégek kiszolgálása is profi szinten történjen. A kereskedelmi célú nagykonyhai edények számos tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek közé tartozik a könnyű tisztíthatóság és a korrózióállóság.
Mivel ezeket a konyhai eszközöket olyan szakemberek használják, akiknek rövid idő alatt sok ételt kell elkészíteni, a nagykonyhai eszközöknek kiváló minőségűeknek kell lennie. Ezen termékek közé tartoznak például a
Rozsdamentes edények
A rozsdamentes acélból készült edények évekig, sőt évtizedekig kitartanak. Ez teszi kiváló választássá azoknak az ipari konyhák számára, akik minőségi, tartós főzőedényekben szeretnének minőségi ételeket készíteni. Az acél borítás segítségével őrizhető meg a rozsdamentes edény kiváló állapota és rozsdamentessége. Valamennyi (kivétel 50 liter felett) rozsdamentes edény használható nyíltlángú és elektromos tűzhelyeken, indukciós tűzhelyeken és főzőlapon is biztonsággal. A rozsdának hosszú ideig képes ellenállni a professzionális felületkezelésének köszönhetően, és a különböző szennyeződések is kevésbé maradnak meg a felületén. Megfelelő használat mellett szinte nem lehet tönkre tenni és nem is deformálódik.
Hőmérők
A hőmérő a hőmérséklet mérésére alkalmas eszköz, amely minden nagyobb ipari konyhában megtalálható. A konyhatechnológia során az ételek hőmérsékletét maghőmérővel a hűtőszekrényben található ételeket pedig hűtőhőmérővel mérik. A maghőmérők az ételek belső hőmérsékletét mérik úgy, hogy a tűszerű végét a húsba szúrva megmutatja annak értékét, ezáltal a szakács el tudja dönteni, hogy az adott hús elkészült-e. A maghőmérők segítségével profi minőségű húsokat, szószokat és tésztákat készíthetünk. A hűtőhőmérő a fagyasztószekrények, hűtőszekrények belső hőmérsékletét méri. A hűtőhőmérő nem tartalmaz higanyt ezért, ha megsérül akkor sem történik semmi probléma. Számos ipari konyhában kötelező felszerelésnek minősül.
Serpenyők
A serpenyő az egyik leggyakrabban használt konyhai eszköz, és az egyik legnagyobb választékot kínáló termék a különböző kialakítása, anyaga és egyéb különleges tulajdonságai miatt. Serpenyő minden ipari konyhában megtalálható, ha nem is minden változatban, de a bevonatos serpenyők és palacsintasütők szinte nélkülözhetetlenek. Sokszínűsége miatt nem mindegy, hogy melyik típusra szavazunk, de a választék széles. A tapasztalt szakácsok pontosan tudják, melyik serpenyő melyik ételhez a legjobb választás. A gyakorlati tudással nem rendelkezők pedig hajlamosak helytelenül használni a serpenyőket, ami kárt okoz, sőt a túlmelegedés akár teljesen tönkreteheti a serpenyőt. A serpenyők nagyrészére igaz, hogy nem lehet túlhevíteni, illetve maró hatású mosogatószerrel tisztítani.
Kések
A kések használata minden nagykonyha, illetve ipari konyha részére az egyik legfontosabb konyhai eszköz. Egy kiváló minőségű konyhakéssel rengeteg időt és energiát takaríthatunk meg a főzés során és még a munkát is élvezetesebbé varázsolja. Az ipari konyhákban történő zöldségek tisztítására nem alkalmas egy sima konyhakés ahogyan egy séf kés sem megfelelő. Ezért kiemelten fontos, hogy mindig az adott munkafeladatnak megfelelő kést válasszuk. Különböző feladatokhoz, különböző hosszúságú, vastagságú, formájú és hajlékonyságú pengére van szükség, mint ahogyan különböző formájú méretű nyél is a változatos feladatok gördülékeny ellátását segíti. Ezért évtizedek alatt a késgyártók szinte tökéletesre fejlesztették a különböző célra használt kések tulajdonságait.
GN edények
A gn edény az Európai Unió EN 631-es számú szabványában rögzített, a vendéglátóipar számára kidolgozott egységes edényméret rendszer. A nagy igényű megnövekedett kiszolgálást, terítést, szervírozási módok esetében a gazdaságos gn edények használata nélkülözhetetlen a tömeg étkeztetésben. A gn edények felhasználási területe a vendéglátásban az ételek állagának a megóvása és az ételszállítás. A rozsdamentes gn edények ellenállnak a horpadásoknak, karcoknak és hosszan tartó használatot biztosítanak.