Professional Slicer
Egy Ipari konyha kiváló működésének érdekében nélkülözhetetlen, hogy rendelkezzünk professzionális minőségű Ipari szeletelőgéppel. A szeletelőgépek használatával fel tudjuk gyorsítani a konyhai munkafeladatokat, és rövid idő alatt nagy mennyiségű ételeket tudunk felszeletelni.
Nézzen körül Ipari szeletelőgép kategóriánkban!
(Br.: 207 607 Ft)
(Br.: 139 573 Ft)
Ipari szeletelőgépek a nagykonyhákban
A hidegkonyhai ételek elkészítéséhez elengedhetetlen, hogy megfelelő szeletelőgép támogassa a szakácsok munkáját. Mindenképpen megéri a legmagasabb minőséget választani, mert a megfelelő vágás, a rozsdamentes acél és az Ipari szeletelőgép sebessége megkönnyíti a munkát, és lehetővé teszi a hideg konyhai tálak készítői számára, hogy minél több finomságot készítsenek a lehető legrövidebb idő alatt. Az előkészítő gépek mellett nagyon fontos szerepet töltenek be mind a hagyományos ételek, mind a modern ételkülönlegességek elkészítésében.
Mi az Ipari szeletelőgép?
Az Ipari szeletelőgép egy nagy teljesítményű konyhai berendezés, amely a hagyományos konyhai szeletelőgéppel szemben, nagyobb mennyiségben és jobb minőségben képes előállítani kész, félkész terméket közepes és nagyméretű Ipari konyhák, éttermek, számára. Többnyire felvágottak gyors és precíz szeletelésére használják. De az Ipari szeletelőgépek alkalmasak még zöldség, hús és gyümölcs szeletelésére is. Az Attase által forgalmazott nagykonyhai szeletelőgépek megfelelnek az Európai Unio és a Magyar jogszabályok legszigorúbb előírásainak is. Különösképpen a HACCP és a balesetvédelmi előírásoknak.
Ipari szeletelőgép fajtái
- Alap teherbírású szeletelőgép, amely nem megfelelő a sajt szeleteléséhez.
- Közepes teherbírású szeletelőgép vágható vele sajt, de csak napi 2 órán keresztül. Ez a fajta szeletelőgép nem működik jól, például a fagyasztott termékek esetén.
- Nagy teherbírású ipari szeletelőgép szinte minden ételfajta szeletelésére alkalmas. Ez utóbbi típusban az a jó, hogy órákig képesek nagy mennyiségű ételt szeletelni, és a gép nem fog meghibásodni, bírja a nagy igénybevételt. Ezenkívül ezek a szeletelőgépek nagy forgó késekkel rendelkeznek, amelyek pontosan a kívánt vastagságra vágják az ételt.
Ipari szeletelőgép tisztítása
Mint minden más konyhai eszközt, az Ipari szeletelőgépet is meg kell tisztítani. A jó hír az, hogy nem kell nagy erőfeszítést fektetni a gép tisztítására. Csak vízre, szappanra és a fertőtlenítéshez szükséges vegyszerre van szüksége. Akár Ön, akár kollégája tisztítja az Ipari szeletelőgépet, ügyeljen az élesen forgó pengére. Sok munkavállaló elkerülhető sérüléseket szenvedett a szeletelőgép tisztítása közben. Ne felejtse el, hogy a legtöbb modern Ipari szeletelőgép élező kővel rendelkezik. Ezek a kövek be vannak építve és nem távolíthatók el. A vágásálló kesztyű viselése rendkívül fontos az ipari szeletelőgép tisztítása során. Ha készen áll a tisztításra, hozzáadhat ipari mosogatószert a tiszta vízhez, és elkezdheti a szeletelőgép tisztítását. Bár az egész gép tisztításra szorul, a legfontosabb alkatrészekre kell a legtöbb figyelmet fordítani. Ezek a részek a forgó penge, szállítószalag vagy kamra, tálca és az élező kő.
Győződjön meg arról is, hogy a szeletelőgépnek vannak mozgó részei, is például a szorítókar. A vágópengét, a hajtószíjat és az adagolótálca alkatrészeit rendszeresen karban kell tartani a korrózió és a kopás elkerülése érdekében. Ha lehetséges, óvatosan távolítsa el és tisztítsa meg a hajtószíjat és a vágópengét, mielőtt visszahelyezné. Ha a hajtószíj elhasználódott vagy a penge eltört, ki kell cserélni. Mindazonáltal műszak közben is érdemes tisztítani az Ipari szeletelőgépet, még időszakos használat mellett is! Biztosítva a baktériumok és kórokozók szaporodásának a megakadályozását. Javasoljuk a szeletelőgép késének rendszeres és óvatos élezését, hogy mindig ugyanaz a kiváló eredmény legyen biztosított.
Forgó Kés mérete
Az Ipari szeletelőgépeket legkönnyebben a kés átmérője alapján osztályozhatjuk
- 195-200 mm
- 220-250 mm
- 300-350 mm
A legszerényebb konyhák számára készült, alacsony árkategóriájú szeletelőgépeken is állítható a szeletvastagság, minőségileg azonos eredményt biztosít, mint a profi üzemi szeletelőgépek, csak kisebb kapacitással. A magas árkategóriájú szeletelőgépek működése teljesen automata, alacsonyabb árú társaik működése fél automatikus vagy manuális.
Fontos: amennyiben sajtot szeretnénk szeletelni használjunk teflon bevonatú kést, mert csak ennek segítségével szüntethető meg a tapadás. Előrelátó tulajdonosoknak ajánljuk, hogy ebben az esetben vásároljanak két darab Ipari szeletelőgépet, mert hosszú távon racionálisabb megoldás, mint állandóan kést cserélni. Az alacsonyabb árkategóriájú lakkal bevont házzal készülnek, amelynek hátránya, hogy a lakk sérülése után rozsdásodni kezdhet. A magasabb árkategóriájú típusok már polírozott alumínium öntvénnyel rendelkeznek. A kés méretétől függ minden egy Ipari szeletelőgép esetében. A legjobb gépek azok, amelyek nagy, erős és rozsdamentes pengékkel rendelkeznek. Ezek nagyban elősegítik a húsok vágását vastagságtól függetlenül. Míg a jó szeletelőgépek szabványos forgó penge mérete 20-25 cm, a jó minőségű Ipari szeletelőgép 30-35 cm-es pengével szokott rendelkezni.
Ipari szeletelőgép márkák
A kínálatunkban elérhető szeletelőgép márkák
- Stalgast
- Beckers
- Maxima