(Br.: 76 016 Ft)
Meat tenderizers
Napjainkban a Rostlazító gép használata nélkülözhetetlen az ipari konyhákban. Az elektromos rostlazító gépek széles választéka megkönnyíti a konyhai munkát, aminek köszönhetően rengeteg időt takaríthat meg az ételek elkészítésében.
Válogasson Rostlazító gép kínálatunkban!
(Br.: 76 016 Ft)
(Br.: 222 326 Ft)
Rostlazító gépek
A rostlazító gépek olyan előkészítő gépek, amelyek nagy segítséget jelenthetnek a nagykonyhai feladatok elvégzésében. Az elektromos rostlazító gépek különösen hasznosak a nagyobb ipari konyhákban, ahol gyakran kell nagyobb mennyiségű húsokat elkészíteni.
Ezek a gépek segítenek abban, hogy mindig tökéletesen puha húst tudjon varázsolni a vendégei asztalára. Az elektromos rostlazító gépeknek különböző típusai kaphatóak, és mindegyik használata nagy előnyökkel járhat a konyhai munkafolyamatok során.
Mi a rostlazító?
Az ipari konyhákban az idő, és a konyhai berendezések hatékonysága és megbízhatósága az egyik legfontosabb tényező a megfelelő működéshez. Az ipari minőségű rostlazítók megkönnyítik a munkát. Ezek a készülékek a hús, baromfi, halak pácolás előtti elkészítését és puhítását gyorsítják.
Kifejezetten ajánljuk hentesboltokba, csemegeboltokba, illetve olyan vendéglátóipari egységekbe, ahol az ételek nagy mennyiségű elkészítése a cél. Ezek a gépek a húsban található kemény rostok lebontását segítik ezzel lágyabb és lédúsabb készterméket kapunk.
A hús lágyítása segíti a fűszerek felszívódását is. Ha sok húst szeretne megpuhítani válasszon nagyteljesítményű elektromos modelljeink közül, amelyek egy gombnyomással üzembe és munkába helyezhetők, és akár több száz kiló hússal is képesek elbánni egy óra alatt.
A kisebb mennyiségű hús feldolgozásához a kézi modelleket ajánljuk, illetve ez a költséghatékonyabb megoldás is egyben. Amint végeztünk a rostlazítással már csak a pácot vagy a fűszert kell hozzáadni. Ezek a berendezések higiéniai és biztonsági irányelvek szerint vannak gyártva CE előírásoknak megfelelően. A felhasznált anyagok megfelelnek az európai élelmiszer szabványoknak.
A rostlazítók tökéletesen alkalmasak a nem fagyott és csontmentes húsok és hússzeletek rostjainak fellazítására és átvágására. A rostok fellazításával a hús puhábbá és könnyebben kezelhetővé válik, és kevésbé zsugorodik össze a sütéskor.
Nincs más dolgunk, mint a megfelelő vastagságúra vágott hússzeleteket a készülékbe helyezni, ezáltal nincs szükség a hús klopfolására.
Hogyan működik a rostlazító?
A rostlazító gépek rozsdamentes acél házzal rendelkeznek, erős, masszív, és strapabíró készülékek, amelyek egyszerűen kezelhetőek. A rostlazító kések 75 fordulat/perc sebességgel forognak, így egy, egy szelet hús pillanatok alatt áthalad a hengeren.
A hússzeletek maximálisan 160mm széles és 30mm vastagságúak lehetnek. Csak helyezze a készülékbe a húst, és a gép pillanatok alatt elvégzi a feladatot. A készülék marha és sertéshúshoz való pengével is elérhetőek, de külön kapható hozzá szárnyasokhoz és húscsíkozásra alkalmas henger is.
A rostlazító hosszú élettartamát léghűtéses motor biztosítja, míg a stabil, biztonságos használatot a gumitappancsos lábak és felfelé szűkülő adagoló tölcsér biztosítja.
Miért hasznos a rostlazító?
Az elektromos rostlazító hatékony és megbízható munkát végez a nagyobb mennyiségű húsok elkészítésében, ezáltal rengeteg időt, és energiát takarít meg a konyhai alkalmazottak számára. Az eszköz használata csökkenti a dolgozók fizikai megterhelését, mivel nem kell minden húst kézzel klopfolni, hanem csak behelyezik a gépbe és az elvégzi a különböző húsok előkészítését.
Rostlazító tisztítása
Az ipari konyhákban elkészített különböző húskészítmények, nagyon népszerű ételek, azonban a nagy mennyiségű előállítás miatt a berendezés tisztítása és karbantartása kritikus fontosságú azért, hogy a különböző betegségeket elkerüljük, illetve a higiéniai előírásoknak is megfeleljünk.
Először is áramtalanítsa a készüléket, és csak ezután fogjon hozzá a gép tisztításához. Távolítsa el a készülékből a maradék húsdarabokat, szennyeződéseket, majd használjon meleg vizet és tisztítószerrel átitatott szivacsot vagy kefét az összes felület tisztításához. Ha végzett a készülék takarításával, akkor nincs más dolga, mint egy száraz törlőkendővel alaposan áttörölni a készüléket.
Az ipari rostlazító tisztítása és karbantartása nem csak az étel biztonságot, hanem a hatékony működést is befolyásolja. Fontos, hogy rendszeresen karbantartsa és tisztítsa az eszközt, hogy hosszú ideig és megfelelő minőségben tudja használni.
Amennyiben megfelelően elvégzi a tisztítási és karbantartási feladatokat elhiheti, hogy sokáig hű társa lesz ipari konyhájában.