Vacuum Packaging Machine
Egy ipari konyha tökéletes működéséhez elengedhetetlen a vákuumozó gép használata. Az élelmiszerek frissen tartásában ugyanis ezek a vákuumfóliázó gépek fontos szerepet töltenek be. Nézzen körül vákuumcsomagoló kínálatunkban!
Friss élelmiszereink tárolása és minél hosszabb ideig tartó frissen tartása alapvető problémát jelent minden Ipari konyhában. A hűtőszekrény néhány napot, a fagyasztó pedig néhány hónapot ad nekünk, bár mindannyian tudjuk és tapasztaljuk, hogy a fagyasztott hús és zöldség sokkal kevésbé élvezetes, mint a friss. A vákuumban tárolt élelmiszerek frissessége a vákuumozó gépnek köszönhetően legalább ötszörösére, sőt tízszeresére is képes meghosszabbítani az élelmiszerek frissességét. A vákuumcsomagolás könnyű és gyors módja annak, hogy élvezze az egészséges, hosszan tartó életet. Élelmiszer megtakarítás, helytakarékosság, időmegtakarítás és pénzmegtakarítás. Ezek mind elérhető közelségbe kerülnek egy jó minőségű vákuumfóliázó géppel.
Vákuumcsomagolás segítségével nem csak az ételeket védjük meg hanem extra helyet teremtünk a zsúfolt hűtőszekrényünkben vagy fagyasztónkban. Ráadásul könnyen azonosíthatjuk az ételeket a megfelelő vákuumtasak használatával. Termékpalettánkon megtalálhatóak az egyszerű külső vákuumozó gépek, valamint a teljesen automata kamrás rendszerek egyaránt. Eltávolítják a levegőt a speciálisan tervezett vákuumtasakból. A folyamat által csökken a káros anyag és az élelmiszer hulladék mennyisége is.
Mire figyeljünk vákuumozó gép vásárlásánál?
- A vákuumkamra mérete és a vákuumszivattyú teljesítménye határozza meg a becsomagolható élelmiszer mennyiségét.
- Ugyanakkor a választásnál figyelembe kell venni az Ipari konyhában vagy a munkaasztalon rendelkezésre álló helyet. Ha kevés a hely, fontolja meg a külső vákuumcsomagoló használatát, hogy több helyet takarítson meg.
- Könnyen szeretné mozgatni a vákuumfóliázó gépet? Ismét érdemes megfontolni, hogy egy külső vákuumcsomagoló jó lehet-e az Ön számára.
- Ügyeljen arra, hogy mindig a konyhai feladatnak megfelelő teljesítményű készüléket válasszon, és sokáig elégedetten tudja majd használni készülékét.
A vákuumcsomagoló folyamat előnyei
Lényege, hogy egyes alapvető élelmiszerek és nyersanyagok eltarthatóságának idejét megnövelje. Húsok, tejtermékek, kávék, tészták ezek az élelmiszerek vákuumcsomagolás hiányában tönkre mennének, hiszen az oxidációs folyamatok (az oxidáció minden olyan folyamat, amelyben molekulák, atomok, ionok elektront adnak le és egy másik fél felveszi ezeket az elektronokat) következtében negatív folyamatok indulnak be.
Ha ezt a negatív de természetes folyamatot akarjuk késleltetni akkor be kell szerezzünk egy vákuumozó gépet. Fontos, hogy a nem élelmiszeripari termékek esetén a vákuum megvédi a termékeket a káros külső hatásoktól például nedvesség, pára. A vákuumcsomagolás nem helyettesíti a hűtést vagy a fagyasztást. Minden hűtést kívánó romlandó ételt a vákuumcsomagolás alatt is hűteni kell. Azonban a zárt levegőtlen csomagolásnak köszönhetően az étel legalább 3-szor hosszabb ideig képes friss maradni.
Hogyan működnek a vákuumfóliázó gépek?
Mindennek a lényege a gázzáró burkolat. Légritkított teret hozunk létre és a burkolat légmentesen lezáródik. 0.1 barnak köszönhetően a mikroorganizmusok lelassulnak és az oxidáció sebessége csökken. A tökéletes eredményhez megfelelő hőmérséklet is szükségeltetik.
Kínálatunkban két féle vákuumcsomagolót kínálunk:
- kamrás vákuumozó gép
- és nem kamrás változatú vákuumozó gép
Mindannyian tapasztaltuk, hogy a fagyasztott húsból, zöldségből felengedéskor sok víz szabadul fel, ugyanis fagyasztáskor a levegő jelenléte miatt kikristályosodik a bennük lévő nedvesség, és tönkreteszi a sejtfalakat. Emiatt a vákuumcsomagolással fagyasztott élelmiszerek nem kristályosodnak ki, hosszabb ideig tárolhatók, és sokkal tovább megőrzik eredeti színüket, ízüket és tápértéküket.
A vákuumcsomagolás menete
- A termék elhelyezése a vákuumtasakba
- Vákuumtasak behelyezése a vákuumozó gépbe
- A vákuum kialakítása a tasakban
- Leheggesztés
- Atmoszférikus légnyomás visszaállítása
Vákuumozó gép karbantartása
- Ahhoz, hogy a vákuumozó gépét sokáig tudjuk használni hiba mentesen ajánlott rajta rendszeres karbantartást végezni. Minden vákuumfóliázó gép esetében így az élettartama is attól függ, hogy milyen sűrűn használja a készüléket.
- Fordítson kiemelt figyelmet a vákuumkamra tömítőgyűrűjének állapotára. Ha nem cseréli ki a gyűrűt kopás után, szivárgás léphet fel. Emellett rendszeresen ellenőrizze a hegesztő élt védő szilikon szalag állapotát.
- Figyeljen az olaj állapotára is, különösen, ha sokat dolgozik vele. Amennyiben az olaj elszíneződik, vagy nedvesség jelenik meg a felszínén, azonnal cserélje vagy szakszervizzel cseréltesse azt, mert a vákuumpumpa meghibásodását eredményezheti a nem megfelelő minőségű olaj!
- A vákuumcsomagoló gépeket soha ne mossa folyó vízzel, csak nedves ruhával és enyhe vegyszerrel szabad tisztítani.
Vákuumozó gép márkák
Az Attase kínálatában elérhető vákuumozó gép márkák
- Hendi
- Maxima