Gázüzemű főzőüst
A sima vagy duplafalú gázüzemű főzőüstök legfőbb felhasználói a különböző nagykonyhák, illetve menzakonyhák, ahol gyorsan és nagy mennyiségben szükséges a különböző ételeket elkészíteni. A gázüzemű főzőüstök használata a konyhai dolgozók körében is nagy népszerűségnek örvendenek mivel a nagy méretű belső térfogatuk nagyban hozzájárulnak a nagy mennyiségű ételek elkészítésében.
Nézzen körül Gázüzemű főzőüst kategóriánkban!
Gázüzemű főzőüst
Szinte minden olyan ételt készíthetünk a gázüzemű főzőüstben, amit egyébként a nagykonyhákban rozsdamentes fazekakban készítenek. Főzhet benne levest, rizst, burgonyát vagy akár főzeléket is, ha már a duplafalú gázüzemű főzőüstről van szó. A gázüzemű főzőüstök étel leeresztő csappal vannak felszerelve, amely lehetővé teszi a homogén élelmiszerek leeresztését, így az ételt könnyen le lehet engedni a szállító edénybe. A darabos ételeknél nem ajánlatos az ételt a leeresztő csapon keresztül leengedni, ott a hagyományos módszert kell alkalmazni. A leeresztő csap nem csak az élelmiszerek leeresztésére szolgál, hanem a tisztításban is nagy szerepet játszik.
Mire érdemes figyelni Gázüzemű főzőüst vásárlásakor?
- Mekkora mennyiségű étel készítésére szeretnénk gázüzemű főzőüstöt vásárolni?
- A készüléket be kell építeni egy főzőblokkba, vagy külön lesz felállítva?
- Ha a levesen kívül más ételeket is készítünk, akkor mindig a duplafalú gázüzemű főzőüstöt ajánljuk.
- Milyen energiaforrás érhető el az ipari konyhában? Ha energiahatékonyságról van szó, akkor a gázüzemű főzőüst a leggazdaságosabbak. Ezen kívül ellenőrizni kell az ipari konyha és a nyílások méretét is nehogy a helyszínen derüljön ki, hogy a gázüzemű főzőüst nem fér be.
Gázüzemű főzőüst tulajdonságai
- Rozsdamentes acél külső és belső borítás
- Állítható lábak
- Feltöltő csap
- Nyomásmérő
- Hőelvezető rács
- stb..
Gázüzemű főzőüst méretek
Az Attase kínálatában elérhető Gázüzemű főzőüst méretek:
- 60 literes
- 80 literes
- 100 literes
- 150 literes
- 200 literes
- 250 literes
- 500 literes
Gázüzemű főzőüst tisztítása
Mint minden olyan helyen, ahol élelmiszerekkel kell dolgozni, ott elengedhetetlen a megfelelő higiéniai szabályok betartása és az adott vendéglátóipari gépek megfelelő tisztítása. Ez a konyhai művelet nélkülözhetetlen ahhoz, hogy elkerüljük a különböző betegségeket. A kínálatunkban megvásárolható gázüzemű főzőüstök üstfeltöltő csappal rendelkeznek, ami a tisztításnál is nagy segítséget jelent. Vagyis a feltöltőcsap és egy kevés vegyszer segítségével a főzőüst belseje könnyen tisztítható és a külseje is lemosható.