Késfertőtlenítő
Mint minden Ipari konyhában a megfelelő higiéniai szabályok betartása elengedhetetlen ahhoz, hogy a különböző betegségeket el tudjuk kerülni. Ebben nyújt nagy segítséget egy professzionális minőségű Késfertőtlenítő használata.
Nézzen körül Késfertőtlenítő kategóriánkban!
Késfertőtlenítők
A késfertőtlenítő a korábban már vegyszeres vízben elmosogatott kések, vágóeszközök, bárdok fertőtlenítésére, illetve tárolására szolgál. Használata azért fontos, mert a gépi mosogatás általában 60-65 °C-os vízben történik, míg a kézi mosogatásnál használt víz még ennél is alacsonyabb hőmérsékletű. A kézi mosogatással történő vegyszeres mosogatást túlélhetik bizonyos kórokozók és akár súlyos egészségügyi megbetegedést is okozhatnak.
Miért fontos a Késfertőtlenítő használata?
A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési minisztérium támogatásával több előírás is készült, melyben előírják a késfertőtlenítő használatát. Ezek alapján a hűtött élelmiszerek, hidegkonyhai készítmények előállítására szolgáló helyiségekben a munkaeszközök és berendezések tisztításához, fertőtlenítéséhez és tárolásához megfelelő berendezéseket, a kézmosóktól elkülönített mosási lehetőséget kell biztosítani. A nagy kockázatú területen az eszközök fertőtlenítésére egy 82 °C vagy annál magasabb hőmérsékletű forró vízzel ellátott berendezéssel, vagy ezzel egyenértékű hatású, alternatív rendszerrel például UV lámpával kell rendelkezniük. A mosó berendezések és medencék, mint a késfertőtlenítők legyenek tartós kivitelűek és készüljenek olyan anyagból, ami ellenáll a tisztító és fertőtlenítő szerek maró hatásának.
Késfertőtlenítők fajtái
Vízfürdős késfertőtlenítő
A professzionális ipari, nagykonyhai vízfürdős késfertőtlenítők 82 °C vagy még magasabb hőmérsékletű vizében teljesen sterillé válnak a konyhai eszközök. Ezek a készülékek rozsdamentes acélból készülnek és biztonsági okokból egyes típusok beépített nyomásszabályozóval is rendelkeznek. A víz hőmérsékletét az elektromechanikus szabályozó megfelelő pontossággal szabályozza, ezáltal biztosítja a tökéletes fertőtlenítéshez szükséges optimális vízhőfokot. A vízfürdős késfertőtlenítő pillanatnyi vízhőmérséklete folyamatosan ellenőrizhető a beépített vízhőmérő óra segítségével.
UV-s késfertőtlenítő
Az UV-s késfertőtlenítő, a már megtisztított és szárazra törölt kés, bárd és egyéb eszközök fertőtlenítésére szolgál. Az UV-C az ultraibolya sugárzás 280-100 nanométeres (nm) hullámhossztartományba eső része, ami a mikroorganizmusok, mint például a baktériumok, vírusok és más kórokozók növekedését gátolja, vagy akár el is pusztítja őket, ezáltal más fertőtlenítő módszerekkel, mint például a klórozással szemben vegyszermentes alternatívát nyújt. Az UV-C lámpák használata már évtizedek óta segítik az emberek egészségének megőrzését a víz, levegő és szilárd felületek fertőtlenítésével, ezáltal védve az embereket a fertőzésektől. Hatékonysága és előnyei miatt az UV-C-t egyre növekvő számú alkalmazásban használják, többek között az élelmiszeripari eljárások közül a késfertőtlenítésre is.
Késfertőtlenítő tulajdonságai
- Rozsdamentes acél burkolat
- Több férőhelyes késtartó
- Kulccsal zárható plexi előlap
- Mechanikai időzítő
- Nagy teherbírás
- Egyszerű kezelhetőség