Edények
A rozsdamentes edények rendkívül tartósak, és a legszigorúbb igénybevételt is kibírják, így elengedhetetlen minden olyan vendéglátóipari egységben, ahol nagy mennyiségben kell az ételeket elkészíteni. Minél több időt töltünk az ipari konyhánkban, és minél több ételt készítünk el, annál több rozsdamentes edényre lesz szükségünk a tökéletes munka kivitelezéséhez.
Nézzen körül rozsdamentes edény kínálatunkban, ahol professzionális minőségű rozsdamentes lábasok és fazekak között válogathat széles választékban!
Edények
Az emberek harca a rozsdával már régen kezdődött ugyanis minden olyan dolog, ami vasból készült, az egy idő után elkezdett rozsdásodni. Elég sokat kellett várni mire sikerült feltalálni a rozsdamentes eszközöket. A rozsdamentes eszközök feltalálásából az ipari konyhák is profitáltak, ugyanis napjainkban már széles körben elterjedtek az olyan edények, mint a rozsdamentes lábas, rozsdamentes fazék, és a különböző rozsdamentes konyhai kiegészítők.
Hogy állnak ellen az edények a rozsdának?
A rozsdamentes acél (más néven inox edények) nem rozsdásodik, mert legalább 10.5%-ban krómot tartalmazó ötvözet. A króm és az oxigén króm-oxidot képez, ami egy olyan felületet alakít ki, amely megvédi az acélt a rozsdásodástól. Ezenkívül a króm és a króm-oxid ionok hasonló méretűek, így a króm-oxid réteg nem válik le, mint ahogy a rozsda teszi a vasfelületről. Ez a rozsdaállóság és a króm-oxidnak a króm felületekhez való tapadása a rozsdamentes acélt nagyon hasznossá teszi a konyhában.
Rozsdamentes lábas
Újrahasznosítható és környezetkímélő anyagból készült 4-8 milliméter vastagságú acéllemez helyezkedik el a lábas alján. A rozsdamentes lábas fogantyú teljes biztonságot nyújt a használóinak. Mélyen vannak beépítve és megfelelő távolságra vannak a forró felülettől. Az acél borítás segítségével őrizhető meg a lábas kiváló állapota és rozsdamentessége. Valamennyi (kivétel 50 liter felett) rozsdamentes lábas használható nyíltlángú és elektromos tűzhelyeken, indukciós tűzhelyeken és főzőlapon is biztonsággal. Az edények szendvics talpúak (4-8 mm), alul és felül mágnesezhető rozsdamentes acélal, középen pedig alumínium betéttel vannak ellátva. Ez a kiváló szerkezet biztosítja az egyenletes és kiváló hőátadást. Higiénikus, könnyen tisztítható, és hosszú élettartamú. A korrózióval hosszú ideig képes szembeszállni. A példaértékű felületkezelésnek köszönhetően a szennyeződések kevésbé maradnak meg a felületén. Szinte elnyűhetetlen normális használat mellett, robusztus nem deformálódik a használata során. Nem veszi át a különböző élelmiszerek szagát,könnyen tisztíthatóak, mely elsőrendű szempont a professzionális konyhákban, kórházakban és minden olyan élelmiszeripari felhasználónak, ahol a higiéniai feltételek kiemeltek.
Rozsdamentes lábas előnyei
- Hosszú élettartam
- Egészségre ártalmatlan
- Felülete egyenletes kemény
- Könnyen tisztítható
- Beleégett ételek könnyen eltávolíthatóak
- Felülete alig karcolódik
- Indukciós, elektromos, gázlángos tűzhelyeken használható
Rozsdamentes fazék
A különleges felületkezelésnek köszönhetően a különböző szennyeződések kevésbé maradnak meg a fazekakon. Tartós, robusztus anyagból készülnek, amely nem deformálódik a használata során és nem veszi át a különböző élelmiszerek szagát. Egyszerűen tisztíthatóak, mely elsőrendű szempont professzionális konyhákban, és minden olyan vendéglátóipari egységekben, ahol a higiéniai feltételek kiemeltek. Fényes, mutatós és modern megjelenést biztosít a használójának. Újrahasznosítható és környezetkímélő anyagból készülnek illetve, 4-8 milliméter vastagságú acéllemez helyezkedik el a fazék alján. A rozsdamentes fazék fogantyú maximális biztonságot nyújt a használóinak köszönhetően annak, hogy mélyen vannak beépítve, illetve, hogy megfelelő távolságra vannak a meleg részektől.
Mitől rozsdamentes egy fazék?
Az acél borítástól. Ennek segítségével őrizhető meg a fazék kiváló állapota és rozsdamentessége. Valamennyi rozsdamentes fazék használható nyíltlángú és elektromos tűzhelyeken, indukciós tűzhelyeken és főzőlapon is biztonsággal.
Rozsdamentes fazék előnyei
- Kiemelkedően alacsony ár és megbízhatóság
- Rozsdamentes acélból készülnek
- Kiváló hőátadás
- Hosszú élettartam
- Könnyen tisztítható
Webáruházunkban megtalálhatók a rozsdamentes fazékhoz tartozó fedők is, melyek szintén rozsdamentes acélból készültek és szorosan illeszkednek az edényekhez, ezzel biztosítva a gőz megfelelő keringését. Ha mosogatógépben moshatók akkor ehhez edény mosogatógépeket ajánlunk. A rozsdamentes anyag nem rozsdásodik, és egészségre káros anyag nem oldódik ki belőle főzés során. Mosogatás során kerülje a vegyszerek túladagolását, és ne öntsön közvetlenül az edényre semmilyen hígítatlan savas vagy lúgos szert. A rozsdamentes edényekhez tisztításához csak a HACCP által előírt vegyszert alkalmazzunk. Makacs szennyeződés esetén áztassa be forró vízzel és egy nem karcoló szivaccsal vagy mosogatókendővel erősen dörzsölje át. A fazék tisztításához ne használjon erős dörzsszivacsot, kést és semmilyen kemény eszközt, ami megsértheti és össze karcolhatja az edény felületét.
Rozsdamentes edények tisztítása
A rozsdamentes edények nem igényelnek különösebb gondozást, és nem szükséges rendszeresen természetes olajokkal vagy más anyagokkal átkenni. Tisztításkor érdemes szivacsra vagy kendőre önteni a mosószert, és a nagyon durva fém súroló szivacsokat pedig célszerű kerülni. A szálra fényezett rozsdamentes edények tisztításakor érdemes úgy eltörölgetni az edényeket, hogy a szálirányt követjük, különben a szálakban megmaradhatnak a szennyeződések apróbb részei.