(Br.: 444 246 Ft)
(Br.: 430 530 Ft)
Újranyílt a pályázati lehetőség: Vidéki kis- és közepes vendéglátóipari vállalkozások versenyképességének növelése program
Részletek IDE kattintva
Egy jó minőségű Burgonyakoptató nem hiányozhat egyetlen Ipari konyhából sem. A burgonya, illetve a különböző zöldségek, hámozása rendkívül időigényes konyhai feladat főleg, ha nagy mennyiségben kell előállítani. Ahhoz, hogy az alapanyagokat gyorsan elkészíthessük a Burgonyakoptató gép használata elengedhetetlen.
Nézzen körül Burgonyakoptató kategóriánkban!
Nagy koptatási sebesség alacsony károsodással párosítva. Kényelmes működtetés és elegáns dizájn minden ipari konyha részére. Minden vendéglátóipari egység tisztában van vele, hogy az egyik legtöbb időt igénylő munkafolyamat egy nagykonyhában a burgonyák és más gyökeres zöldségek pucolása, koptatása. Egy vendéglátóipari egység számára azonban az idő különösen nagy értéket képvisel, tekintve a nyersanyagok nagy volumenét, a szolgáltatásokat igénylő vendégek nagy számát és úgy általában az éttermekben jellemző lendületes munkamenetet.
A hatékony és gyors munkavégzés érdekében nélkülözhetetlen a Burgonyakoptató gép használata. A különböző konyhai feladatok elvégzéséhez szükség van egy ipari szinten működő gépezethez, amely biztosítja ennek a feladatnak a felgyorsítását és leegyszerűsítését. Ez az a szerep, amit a burgonyakoptató gép maradéktalanul képes betölteni az előkészítő gépek közül. Egy profi és nagy forgalmú konyha zavartalan és folyamatos működéséhez gyakorlatilag elengedhetetlen egy ilyen burgonyakoptató, hiszen az éttermi dolgozók számára több órányi munkaidőt szabadítanak fel. Ezek a burgonyakoptató berendezések ráadásul a nyersanyagok koptatását úgy végzik, hogy minimalizálják az anyagveszteséget, ami egyébként igen jellemző a kézzel végzett koptatásnál. Szintén egy kiemelendő jellemzője a burgonyakoptató gépeknek, hogy a burgonyák és más gyökeres zöldségek koptatásán kívül a vízzel való tisztítását is elvégzi.
A burgonyakoptatóknak a kezelése egyszerű és átlátható, nem igényel semmilyen szaktudást, köszönhetően a kialakított kapcsolóknak. A burgonyakoptató gépek tervezése és gyártása során kiemelt figyelmet kapott az is, hogy a tisztításuk egyszerű és könnyen megoldható legyen, tekintve, hogy egy sok élelmiszerhulladékot felhalmozó munkafolyamatról beszélünk. A burgonyakoptatók cserélhető csiszoló korongokkal, felső műanyag fedéllel és vízbefolyó mosóberendezésekkel rendelkeznek. A felső műanyag fedél felnyitása után van lehetőség a nyersanyagok, a gépbe történő, behelyezésére. A megtisztított termékek kiadagolása egy elülső fedélen keresztül történik meg, amelyekből könnyedén és gyorsan átboríthatjuk egy tálba a kész burgonyákat.
Amennyiben úgy dönt, hogy burgonyakoptatót szeretne vásárolni, végezzen egy számítást, hogy ipari konyhájában mekkora mennyiségű burgonya felhasználásra van szükség. Egy nagyobb kapacitással rendelkező burgonyakoptató költségesebb is ezért célszerű választás előtt megnézni a saját igényeket, és ennek megfelelően választani. Amennyiben elég óránként 70-100 kg burgonya koptatása akkor elegendő lehet egy kisebb teljesítményű burgonyakoptató is. Ezek a gépek kisebb méretűek ezáltal a konyhában is könnyebben elfér. A kisebb teljesítményű krumplikoptató csatorna csatlakozása is keskenyebb, mint a nagyobb teljesítményű berendezések esetén, és az ára is kedvezőbb.
A burgonyakoptatás általában a burgonyakoptató gépbe épített forgótárcsával történik, a felületére műgyantával rögzített koptató kövek segítségével. A koptatótárcsát elektromos motor hajtja. A tárcsa forgása miatt a burgonya a burgonyakoptatóban folyamatosan mozog, illetve forog, aminek hatására a burgonya héja érintkezik az érdesített koptató felülettel. Ez fellazítja, és rövid időn belül tisztított burgonyát eredményez. A levágott héj vízsugárral a készülékbe vezetett lefolyón keresztül távozik a készülékből.
Az Attase kínálatában megvásárolható Burgonyakoptató gépek márkái: