Gyros sütő
A 2000-es évek elején berobbant hazánkban a gyros iránti nagy kereslet. A török specialitás, amely igen finom, és gyorsan elkészíthető étel, nagy sikert aratott a hazai vendéglátásban. A gyros iránti kereslet elég nagy, ezért a vendéglátóipari egységek tulajdonosainak a feladata, hogy a megfelelő gyros sütőt beszerezze a gyorsabb kiszolgálás érdekében.
Kínálatunkban professzionális minőségű eszközöket talál széles választékban, amelyek között megtalál elektromos gyros sütő és gázüzemű gyros sütő termékeket is.
Mi a gyros sütő?
A gyros, más néven doni kebeb vagy shawarma, egy török húsétel. A húst forgó nyárson sütik egy speciális sütőn. A húsról a vég darabokat leborotválják, és pita kenyérben, salátával és mártással tálalják. A gyros húsa általában serés vagy bárányhús, de egyes országokbban, például Görögországban csirkehússal is szokták elkészíteni. A gyros húst a sütéshez rétegesen a gyros nyársra helyezzük. Amint a megrakott nyársakat a sütőbe helyezzük, a hús magától megsül. A professzionális gyros sütő egy elektromos motor segítségével forgatja a függőlegesen egymás mellé állított nyársat. Ez lehetővé teszi, hogy a hús egyenletesen és lassan haladjon át a fűtőelemeken és egyenletesen átsüljön. A különböző igényeknek megfelelően akár 200 kg feletti súlyú húsra alkalmas gyros sütőt is vásárolhat.
Gázüzemű gyros sütő
A gázüzemű gyros sütőt a helyiségünkben lévő gázvezetékhez vagy modelltől függően akár gázpalackhoz is lehet csatlakoztatni. Ezek a gyros sütők tökéletesen alkalmazhatóak szabadtéri rendezvényeken, és fesztiválokon egyaránt. A gyros sütők modelljei méretben égők számában és teljesítményben különböznek egymástól. Ezért fontos a vendéglátóipari egység tulajdonosának tudnia azt, hogy mennyi húst akar sütni, illetve mekkora forgalmat tud generálni egy nap.
Elektromos gyros sütő
Az elektromos gyros sütő egy olyan készülék, amely a húst függőleges helyzetben forgatja, aminek segítségével ízletes gyros, shawarma, kebab és egyéb ételeket lehet elkészíteni. Ezenkívül az elektromos gyros sütő költséghatékony készülék, amely évekig használható, könnyen tisztítható és energiatakarékos, aminek a segítségével jelentős áramfelhasználást tud megsporólni.
Tisztításuk
Mint minden vendéglátóipari egységben a higiéniai szabályok betartása rendkívül fontos a különböző betegségek elkerülésének érdekében. Ezért fontos, hogy a gyros sütőt használat után alaposan meg tudjuk tisztítani. A kínálatunkban kapható gyros sütők kiváló minőségű rozsdamentes acélból készültek. A rozsdamentes acél előnye, hogy a készülékek különösen robosztusak, tartósak és higiéniailag kifogástalanok. Ezenkívül számos modell integrált zsírgyűjtő tálcát kínál. A zsírgyűjtő tálca vagy zsírtálca biztonságosan és higiénikusan felfogja a lefolyó zsírt. A zsírtálcák a sütő használata után kiüríthetők és tisztíthatók. Az egyenletes és ropogós sütési eredmények elérése érdekében a gyrossütő, legyen az gáz vagy elektromos sütő, a kívánt hőmérséklet tekintetében egyedileg beállítható.
Forgalmazott márkáink
- Ozti
- Atalay
- Drn
- Baysan
Két fajta speciális gépet is forgalmazunk. Az egyik a robax üveges verzió, ami a robax segítségével magában tartja a hőt, így áramot spórolva nekünk és cégünknek. A másik fajta pedig a nagyteljesítményű gyros robotok, amik teljesen automaták és a legdurvább kapacitással rendelkeznek. Minden gyros gépünk magas minőségű rozsdamentes acélból készült az oxidációs folyamatok elkerülése végett. Nívós, megbízható és nagy teljesítményű készülékek, amik képesek egész nap helytállni még a legforgalmasabb gyrososban is. Kevés és nagy mennyiségű hús készülhet a gépekkel, attól függően mennyire zsúfolt a nap és hány vásárló áll a boltunk előtt. Egyszerűen használhatók, praktikusak és sütési folyamat egy gombnyomásra megkezdhető és befejezhető.