Gázos pizzasütő
Napjainkban a Gázos pizzasütők szinte minden nagykonyha, és vendéglátóipari egység alaptartozékai, hiszen az általuk elkészített különböző pizzák az egyik legnépszerűbb ételeink közé tartoznak. Ezt figyelembe véve elmondható, hogy egy ilyen Pizzakemence beszerzése és beüzemelése jelentős lépést jelent az éttermek között fennálló, egyre kiélezettebb versenyben.
Nézzen körül Gázos pizzasütő kategóriánkban!
Gázos pizzasütő
A gázos pizzasütők gyártása során a meghatározó szempont, hogy a pizza sütése során tökéletes állagú tésztát kapjunk a leggyorsabb idő alatt. Ez az, amit a vásárló is elvár egy pizzakemencétől. Emiatt a sütőkamrák alja minőségi samott kővel van megtervezve, ami magas porozitású és párafelvevő képességű, illetve nagy hő, és hőlökésállóság képessége van. A samott kővel felszerelt gázos pizzasütővel a pizzák alja ízletes és ropogós lesz. A sütőkamra száma lehet 1 vagy 2 darabos attól függően, hogy hány pizzát szeretnénk egyszerre sütni. További fontos kritérium, hogy a pizzakemencét tökéletesen lehessen vezérelni és optimalizálni a sütési folyamatokhoz. Erre legtöbbször egy tekerőgomb van a segítségünkre. Általában 50-300 fok között állíthatjuk a pizzakemence hőmérsékletét ezáltal a nagy forgalmú éttermek igényeit is tökéletesen kielégíthetőek. A gázos pizzasütők opcionálisan rozsdamentes állvánnyal is rendelhetők, amelyek a HACCP rendszernek megfelelnek. A gázos pizzasütő felhasználási területe széleskörű kisebb méretű konyháktól kezdve egészen a legnagyobb méretű pizzériákig ajánljuk. Gyakorlatilag bárhová alkalmasak, ahol nagy mennyiségben készítenek pizzát. Fontos megjegyezni, hogy egy pizzakemencében sült pizza sokkal finomabb, mint a hagyományos sütőben sült társaik. A gázos pizzakemencék kivétel nélkül rozsdamentes acél burkolattal vannak ellátva és elérhetőek földgázos és PB gázos változatban is.
Gázos pizzasütő használata
A gázos pizzasütőt minden sütés előtt teljesen elő kell melegíteni. Állítsa be a megfelelő hőmérsékletre, és várja meg, amíg az ellenőrző lámpa vagy a hőmérő jelzi, hogy a sütőkemence elérte a kívánt hőmérsékletet. Ezután a pizzát egy speciális pizzasütő lapáttal a sütőbe helyezzük, így megőrizhetjük a pizza kerek formáját. A pizzát hagyjuk addig a pizzasütőben, amíg teljesen meg nem sült, majd, amikor a pizza elkészült, akkor a sütőlapát segítségével vegyük ki.
Gázos pizzasütő karbantartása
Mint minden más vendéglátóipari gépnek úgy a gázos pizzasütőnek is higiénikus gondozásra van szüksége ahhoz, hogy a különböző ételmérgezéssel kapcsolatos betegségeket el tudjuk kerülni. A pizzakemencét minden használat után meg kell tisztítani. Csak egy sütőtisztító kefére, egy tiszta kendőre, vízre és vegyszerre van szüksége. Tisztítás előtt hagyja teljesen kihűlni a pizzakemencét, majd söpörje le a gázos pizzasütő felületét sütőtisztító kefével. Ezután törölje át a pizzasütő belsejét egy vegyszerrel megnedvesített ruhával, hogy eltávolítsa az ételmaradékokat a pizzasütőből. Fontos, hogy megfelelően tisztítsuk meg az ajtókat és az ablakokat is, hogy sütés közben a készülő pizzát szemmel tudjuk tartani. A hosszú élettartamhoz szükséges a folyamatos karbantartás és tisztítás. Alapvetően a gázos pizzasütő szervizigénye minimális a tapasztalataink alapján.
Gázos pizzasütő jellemzői
- Sütőkamra alsó része samott kőből áll
- Rozsdamentes felépítés
- Elektronikus begyújtás
- Mágneses biztonsági szelepek
- Digitális hőfokkijelzés
- Digitális termosztát vezérlés
- Külön be és kikapcsoló gomb minden sütőkamra számára
- Folyamatos lángszabályozás
- Földgázos és PB gázos változatban is elérhető
Gázos pizzasütő márkák
Az Attase kínálatában megtalálható Gázos pizzasütő márkáink
- Empero
- Hostek