Tésztafőző
Egy vendéglátóipari egység vagy ipari konyha esetében, ahol fontos a nagy kapacitás és az állandó minőség, ott egy tésztafőző tökéletes választásnak bizonyulhat. Kínálatunkban professzionális minőségű elektromos és gázüzemű tésztafőzők között válogathat.
Nézzen körül Tésztafőző kategóriánkban!
(Br.: 353 924 Ft)
(Br.: 709 473 Ft)
(Br.: 781 037 Ft)
(Br.: 895 877 Ft)
(Br.: 957 491 Ft)
(Br.: 1 046 207 Ft)
(Br.: 1 088 542 Ft)
(Br.: 1 252 969 Ft)
(Br.: 1 270 197 Ft)
Mi a Tésztafőző?
A tésztafőzők, ahogy a neve is sugallja, különféle tészta alapanyagok főzésére használhatók. Ezek a speciális vendéglátóipari gépek nagy mennyiségű tészta készítésére alkalmasak a minőség megőrzése mellett. Ezért ezek a Tésztafőzők különösen népszerűek például az olasz konyhát kínáló konyhákban, de hasznosak lehetnek minden más ipari konyhában is, ahol a hatékonyság és a minőség egyaránt fontos.
Tésztafőző fajtái
A tésztafőzők használata során sokféle típussal találkozhatunk, ami az ipari konyhai gépek forgalmazásával foglalkozó webáruházak választékában is látható. Ezt szem előtt tartva, ha tésztafőzőkről van szó, az energiaellátásuktól függően két típus közül választhatunk, ami lehet:
- Elektromos tésztafőző
- Gázüzemű tésztafőző
A gázüzemű tésztafőzők ezen a téren is a hagyományos megoldásnak számítanak, de ma már az elektromos tésztafőzők is ugyanolyan népszerűek, mivel egyszerűbb a beszerelésük, de teljesítményük ugyanolyan jó, mint a gázüzemű változatoké. A típusok esetében mindenképpen meg kell említeni az elhelyezés szerinti csoportosítást. Ezen a területen megkülönböztethetjük:
- Asztali tésztafőzők
- Főzősorba illeszthető tésztafőzők
- Szabadon álló tésztafőzők
Az asztali tésztafőzők esetében természetesen sokkal egyszerűbb felszerelni, míg a főzősorba illeszthető tésztafőzőknél a megfelelő helyet kell biztosítani.
Tésztafőző használata
Természetesen a tésztafőzők használata nem bonyolult tudomány, hiszen alapvetően a hagyományos tésztafőzésnek a metótdusát követhetjük. Első lépésként a tésztafőző segítségével elő kell készítenünk a szükséges mennyiségű tészta anyagot, amit ki szeretnénk főzni. Ezen a téren nagy szerepe van a kapacitásnak, illetve az adott tésztafőző mélysége, amely 700 és 900 mm között változhat. Az alapanyag elkészítése után fel kell töltenünk az adott tésztafőző gépet a főzéshez. Ezen a területen megkülönböztethetjük:
- Automata feltöltéses tésztafőző
- Manuális feltöltésű tésztafőző
Ezt követően beállíthatjuk a kívánt főzési tartományt, hőmérsékletet és időintervallumot, majd meg kell várnunk, amíg elkészül a tészta. Ezek után jön a tésztafőző gépek egyik legnagyobb előnye, hogy egyszerűen kiveheti a kész tésztát a gép medencéjéből, és a tányéron máris tálalható a tökéletes állagú tésztaétel. Kimondhatjuk, hogy egy kiváló minőségű tésztafőző napjainkban nélkülözhetetlenek minden olyan nagykonyhában, ahol nagy mennyiségben szeretnénk tökéletes minőségű tésztaételeket elkészíteni. Ezért kimondottan ajánljuk a mielőbbi beszerzését.
tésztafőző márkák
Az Attase kínálatában elérhető tésztafőző márkáink:
- Ozti
- Dexion
- Berto’s
- Beckers
Tésztafőző tulajdonságai
- Préselt acél tartályának és robotizált hegesztésének köszönhetően elhanyagolható a tartályok deformációja és repedésének esélye.
- Könnyen tisztán tartható és üzembe helyezhetők.
- Egyszerű a müködtetése.
- Rozsdamentes acél készülékház.
- Lekerekített belső sarkok.
- Biztonsági termosztát.
- Manuális vagy Automata feltöltés.