Statikus sütő
Napjainkban a Statikus sütő használata minden Ipari konyha számára nélkülözhetetlen berendezés. Ezek az ipari célra gyártott Statikus sütők lehetővé teszik, hogy nagyobb mennyiségben tudjunk különböző ételeket elkészíteni professzionális minőségben.
Nézzen körül Statikus sütő kategóriánkban, ahol biztosan megtalálja az Ön számára legmegfelelőbb készüléket.
Mi a Statikus sütő?
Statikus sütőnek azokat az ipari sütő berendezéseket, nevezzük, amelyek esetében a sütőtérben “úgymond” kényszerítés nélkül mozog a forró levegő. Tehát a levegőt nem keringeti ventilátor, és nincs a sütőtérben párásítási lehetőség sem.
Mikor kell használni a Statikus sütést?
Amikor Statikus sütőt használunk akkor a sütési folyamat sokkal lassabb és kíméletesebb lesz. Ezért ezt a sütési módot olyan ételek elkészítésekor ajánljuk ahol fontos, a kíméletes sütés azért, hogy az étel belülről megfelelően ki tudjon száradni. Ezek az ételek közé tartoznak a kelt tészták, pogácsák, pizzák, piskóták stb. A nagyszüleink idejében még nem léteztek légkeveréses sütők mégis nagyon finom ételeket tudtak készíteni a család részére. Statikus azaz sima hagyományos sütőben is tökéletesen el lehetett minden fajta ételt készíteni, ugyanúgy, mint az újabb fajtájú sütőkben. A Statikus sütő hátránya, hogy egyszerre csak egy tepsit lehet behelyezni, és az étel készítésekor folyamatos megfigyelés szükséges, azért, mert nem kering a sütőn belül a forró levegő. Mivel nincs levegő keringetés hanem pl. alulról sül az étel, előfordulhat, hogy át kell helyezni a tepsit a sütőn belül.
Statikus sütő használata
A hőmérséklet és a sütési idő gombokkal történő beállítása biztosítja az egyszerű használhatóságot. A telepítés is leegyszerűsödik, mivel csak az elektromos vagy gáz hálózathoz való csatlakozás szükséges. Statikus sütő esetén nincs szükség víz és szennyvíz csatlakozásra, mivel nincs párásítás. Nincs a sütőben ventilláció, ami keringeti a levegőt az egységen belül, így a felhasználónak sem kell foglalkoznia ezzel a funkcióval. Azokban az ipari konyhákban, amelyek hagyományos ételek elkészítésére irányulnak, nyilvánvalóan az egyszerű kezelhetőségük mellett a statikus sütőknek köszönhetően könnyen elkészíthetők.
Statikus sütők fajtái
A Statikus sütőket megkülönböztetjük energiafelhasználás, illetve sütőkamrák száma szerint.
Kínálatunkban megtalálhatóak:
- Elektromos statikus sütők
- Egyaknás statikus sütők
- Toronysütők, azaz kétaknás vagy háromaknás statikus sütők.
Az Attase kínálatában megtalál 230 V-os és 400 V-os ipari áramról működtethető Statikus sütőket is.
Statikus sütő tisztítása
Mint minden konyhai sütőnek, az elektromos statikus sütőnek is higiénikus tisztításra van szüksége. A statikus sütőt minden használat után meg kell tisztítani. Tisztítás előtt hagyja kihűlni a sütőt. Győződjön meg róla, hogy a sütő nincsen áram alatt, és csak ezután kezdjen hozzá a tisztításhoz. Mossa le a sütődobot és a sütő külső burkolatát vegyszeres vízzel, majd törölje szárazra. Függetlenül attól, hogy melyik sütőt használja, a serpenyőket vagy a GN edényeket ipari mosogatógépben kell elmosni.